RAL

Intervenció en una galería d’art

La Galeria Joan Prats inicia la seva activitat l’any 1976 en el seu emblemàtic espai de Rambla Catalunya 54 de Barcelona.

Anys més tard incorpora un segon espai expositiu situat a un carrer de distància, Balmes 54. Aquest espai venia a complementar i dotar de major versatilitat les possibilitats per mostrar obra pel que fa a tipologia i format. El 2014 s’adopta com a principal aquest nou-vell espai del carrer Balmes i aquest ha de ser reprogramat.

Calia modificar la seqüència narrativa dels espais expositius i inserir una àmplia zona de treball intern, normalment aliè a aquests.

La secció de l’edifici oferia l’oportunitat d’introduir llum zenital al fons de la galeria on es trobaven uns magatzems organitzats en dues plantes. La intervenció consisteix en el buidatge d’aquest gran volum i situar dos grans forats al sostre. Això modifica substancialment el final del conte.

Ral nº

3015

Any

2014

Arquitectes

Ral + Patricia de Muga

Superficie

350m2

Constructor

Montoro Building Group

Promotor

Artgrafic SA

Fotografia Fish Muvi